Designer van websites achter zijn computer

Wat kost een website laten maken?

Wanneer je een website wilt laten bouwen, is het kostenplaatje natuurlijk ontzettend belangrijk. Misschien zelfs cruciaal. Er zijn maar weinig dingen waarbij ogenschijnlijk zulke grote prijsverschillen zijn als bij websites. Want wat kost een website laten maken nu precies? Het kan gaan om enkele honderden tot vele duizenden euro’s. Wij leggen je graag uit waar je bij ons op kunt rekenen en hoe wij tot onze prijzen komen. 

Waaruit bestaan de kosten van het laten bouwen van een website?

Wat het laten bouwen van een website kost, is eigenlijk maar afhankelijk van één ding: wat je wilt. Waar je behoefte aan hebt, is bepalend voor de prijs van de website. Dat heeft dan vaak weer te maken met het aantal uren dat de bouw hiervan in beslag neemt. Eenvoudig gezegd: een basic website zal altijd minder kosten dan een zeer uitgebreide of geavanceerde site.

Wij willen de prijsopbouw bij website wat demystificeren. Want eerlijk: maar vaak genoeg krijg je een offerte en denk je: waar bestaan deze kosten nu uit? Natuurlijk worden uren vaak wel gespecificeerd, maar waar zitten die uren allemaal in?

De onderdelen die de prijs van een website bepalen

Om even met het grote plaatje te beginnen: de kosten van het laten bouwen van een website kunnen variabel worden berekend. Je betaalt dan bijvoorbeeld voor het gewerkte aantal uren. Het kan ook gaan om een fixed fee: een vaste prijs voor je website. Bij Socialwebsites proberen wij zo veel mogelijk voor dat tweede principe te kiezen: jou een all-in prijs bieden waarin alle werkzaamheden zijn inbegrepen. Dit geef je een hoop duidelijkheid: je weet waar je aan toe bent en je betaalt geen cent meer dan afgesproken. Het kan echter ook zo zijn dat een bepaald project meer geschikt is voor een meer variabele aanpak. Waar we ook (gezamenlijk) voor kiezen: wij zorgen altijd voor een duidelijke specificatie en duidelijke verwachtingen.

Template of maatwerk design?

Eén van de meest bepalende factoren voor de kosten van de bouw van een website, is de keuze tussen een template website of maatwerk design. Een maatwerk ontwerp is – zoals je zult verwachten – een stuk tijdrovender. Vaak wanneer je goedkope websites ziet, gaat het om template websites. Template websites worden gemaakt met behulp van een bestaande ontwerp, een template. Zie dit een beetje zoals je bijvoorbeeld een presentatie in PowerPoint maakt: je kunt deze vanaf 0 opbouwen, of je kiest ervoor om een bestaand ontwerp te gebruiken en naar wens aan te passen. Op basis van een template kun je snel en eenvoudig een functionele (en mooie) website neerzetten.

Maatwerk design is tijdrovender en complexer. Het grote voordeel is wel dat je hiermee een website kunt laten bouwen die echt 100% aan al je wensen en eisen voldoet. Elk element wordt specifiek en exclusief voor jou ontworpen.

Wil je een website laten maken, dan wil je waarschijnlijk een maatwerk design. Alleen omdat dit een stuk duurder is, is het misschien niet haalbaar. Socialwebsites biedt maatwerk design aan tegen ongewoon scherpe prijzen. Prijzen die op het niveau liggen van eenvoudige template websites. Wij kiezen heel bewust voor deze aanpak. Lees maar over ons initiatief.

Wat moet de techniek kunnen?

Het ontwerp is wat je ziet. Daarachter gaat echter een hoop schuil wat bepaalt wat je website doet en wat deze kan. De technieken die je website gebruikt, zijn van grote invloed op de prijs. Wij kiezen er bewust voor om websites te bouwen in WordPress. Dit is een gebruiksvriendelijk platvorm dat alles kan wat je wilt, en meer. Hierdoor hoeven wij geen tijd te besteden aan het ontwikkelen van allerlei functies. Dat scheelt geld. Wil je hier meer over weten, lees dan deze blog over WordPress websites.

Maar dan: met deze basis ben je er nog niet. Er zijn tal van factoren die van invloed zijn op de prijs van je website. Denk onder andere aan:

  • Hosting
  • Maatwerk functies
  • Plugins (additionele functionaliteiten)
  • Koppelingen met andere platforms/software
  • Licenties voor gebruikte apps/tools

In hoeverre je behoefte hebt aan deze punten, reflecteert zich in de prijs.

Wat een website laten maken bij ons kost en hoe wij dit berekenen

Wat kost een website laten maken dan concreet bij Socialwebsites?

Wij proberen het zo eenvoudig en duidelijk mogelijk te maken. Gaat het om een eenvoudige website, dus zonder additioneel maatwerk, dan bieden wij complete websites aan voor € 500,-. Dit is inclusief een maatwerk design.

Is er meer nodig? Dan zullen wij altijd een heldere offerte op maat samenstellen waarin wij precies laten zien waar de kosten in schuilen, zodat je weet dat je een eerlijk en bijzonder scherp voorstel ontvangt. Ervaar het zelf en vraag gewoon een vrijblijvende offerte aan.

Neem contact met ons op

7 + 10 =

Wilt u een goede website laten maken tegen ontzettend scherpe kosten en er daarbij ook nog eens voor zorgen dat werkzoekenden de skills leren om zelfstandig webbouwer te worden? Via het formulier kunt u uw bericht aan ons versturen. Wij beantwoorden met plezier uw vragen en bespreken uw wensen en de bijbehorende mogelijkheden. Een aanvraag doen voor een website is altijd gratis, dus schroom niet om contact met ons op te nemen.