Hoe wij mensen opleiden tot webbouwers

Socialwebsites heeft twee concrete doelen. Als eerste: perfecte websites bouwen voor onze klanten tegen ongekend scherpe prijzen. Dit komt voort uit onze sociale insteek: wij vinden dat elk bedrijf en iedere ondernemer een goede website verdient. Ook als daar geen volledig budget voor is. Ten tweede: wij leiden kandidaten/werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt op tot webbouwers. Maar hoe doen wij dit eigenlijk?

Iedereen kan bij ons beginnen

Wat leuk is om te weten: iedereen kan bij ons beginnen. Je hoeft absoluut geen ervaring te hebben om bij ons te komen leren. Sterker nog: de meeste van onze kandidaten hebben ook helemaal geen ervaring. Vaak hebben zij zelfs helemaal geen carrière als webbouwer overwogen. Het enige wat je nodig hebt, is ambitie en motivatie. Iedereen kan leren om websites te bouwen. Wij doen dit bij iedere kandidaat op de manier die bij hem/haar past.

Wel een vast programma… maar vooral veel maatwerk

Om websites te kunnen bouwen, zul je nu eenmaal bepaalde dingen moeten kunnen en leren. Daar ontkom je niet aan. Voor sommige kandidaten is dit iets waar zij nogal tegenop zien. Kan ik dit wel? Dat is een veelgehoorde vraag. Het antwoord is: ja. Zolang je maar bereid bent om te leren en te investeren in jezelf, kan iedereen dit leren.

Wij maken gebruik van een door ons zelf ontwikkeld programma. Dit programma bestaat uit theorie, maar vooral ook heel veel praktijk. Want bij websites bouwen geldt dat je het snelste leert wanneer je gewoon lekker bezig bent en de theorie die je leert direct in de praktijk brengt.

Iedere kandidaat doorloopt bij ons dezelfde basis. De basis van het bouwen en werken met WordPress, maar ook zaken als Google Analytics, andere ondersteunende tools en de basisbeginselen van online marketing.

Waar je instroomt, is ook afhankelijk van je ervaring. Soms hebben kandidaten bijvoorbeeld al enige ervaring. Daarom kijken wij per kandidaat wat wel en niet nodig is en vullen we ons standaard programma aan met maatwerk.

Samen werken, samen leren

Bij Socialwebsites werken wij intensief samen. Kandidaten werken in hun eigen tijd op een plek naar keuze en op hun eigen tempo aan de theorie, maar kunnen dit ook op kantoor doen. De praktijk doen we met z’n allen op kantoor. We steken de koppen bij elkaar en denken samen na over alle taken, opdrachten en uitdagingen. Daarbij krijgen onze kandidaten heel veel vrijheid, maar ook alle begeleiding die zij nodig hebben.

Wij doen niet aan voorkauwen, maar laten kandidaten met de kennis die zij opdoen zélf de juiste oplossingen vinden. Komen zij daar niet uit, dan is er altijd een coördinator en ervaren bouwer die hen kan helpen. Alle werkzaamheden en resultaten worden uitvoerig besproken.

Sandboxen

Onze kandidaten kunnen naar hartenlust sandboxen. Iedere kandidaat heeft namelijk zijn/haar eigen testomgeving waarin hij/zij kan oefenen en testen. Dit zorgt voor een hoop vrijheid en zorgt er ook voor dat kandidaten fouten kunnen en mogen maken. Dat hoort bij het leerproces, en juist van die fouten leer je.

Stap voor stap meer doen

Samen met onze kandidaten houden wij continu hun voortgang in de gaten. Wat gaat goed? Waar moet nog extra aandacht aan worden besteed? Zodra wij én de kandidaat het gevoel hebben dat de kandidaat klaar is voor meer, gaan zij stap voor stap meer doen. Zo gaan zij al vrij snel meedraaien op echte opdrachten. Dus niet alleen maar leren en uitproberen, maar hun kennis en skills echt inzetten bij de bouw van een daadwerkelijke website voor een klant. Dat is natuurlijk hartstikke spannend en daarom zorgen wij voor perfecte begeleiding.

Het begint met het uitvoeren van kleine, eenvoudige taken. Gaat dat goed, dan komt er steeds meer op het bord van de kandidaat terecht. Verantwoordelijkheid en complexiteit nemen in een gestaag maar overzichtelijk tempo toe.

Wat voor klanten natuurlijk cruciaal is: alles wat onze kandidaten doen, valt onder de supervisie van onze webbouwers. Dus alles wordt samen gecheckt, besproken en waar nodig aangepast voordat iets naar de klant toe gaat. Op deze manier hebben klanten de zekerheid van kwaliteit en kandidaten de mogelijkheid om echt goed en praktijkgericht te leren.

Kandidaten blijven langere tijd bij ons. Hoe lang, dat hangt helemaal van hun individuele traject af. Het doel is altijd om een flink aantal websites te gaan bouwen. Zo doen zij ervaring op en groeien zij stap voor stap. Bij binnenkomst wisten de meeste van hen helemaal niets van webdesign en aan het einde van het traject zijn zij in staat om zelfstandig uitstekende websites te bouwen.

What’s next?

En dan… er komt een punt waarop kandidaten dusdanig veel kennis hebben dat zij aan de slag kunnen gaan als zelfstandig webbouwer. Die mogelijkheid geven wij hen graag. Maar misschien wil een kandidaat liever aan de slag bij een mooie werkgever. Dan kan één van onze partners in Socialwebsites.nl – Stichting Prometheus – kandidaten helpen bij bemiddeling naar een baan. En willen zij langer bij ons blijven om te werken en/of hun skills fijn te slijpen, dan zijn ze ook van harte welkom.

Neem contact met ons op

6 + 7 =

Wilt u een goede website laten maken tegen ontzettend scherpe kosten en er daarbij ook nog eens voor zorgen dat werkzoekenden de skills leren om zelfstandig webbouwer te worden? Via het formulier kunt u uw bericht aan ons versturen. Wij beantwoorden met plezier uw vragen en bespreken uw wensen en de bijbehorende mogelijkheden. Een aanvraag doen voor een website is altijd gratis, dus schroom niet om contact met ons op te nemen.